BACALAUREAT 2023: PRIMA PROBĂ SCRISĂ. CE SUBIECTE S-AU DAT LA LIMBA SI LITERATURA ROMÂNĂ

0
165

Probele scrise ale bacalaureatului au început astăzi,  cu examenul la Limba și literatura română.

La Subiectul al II-lea, de 10 puncte, elevilor li s-a cerut să comenteze, în minimum 50 de cuvinte, relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice din poezia ”A mele visuri…”, de Alexandru Vlahuță.

La Subiectul al III-lea, de 30 de puncte,  profilul real, cerința a fost ca elevii să realizeze un eseu de 400 de cuvinte în care să prezinte particularitățile unui text narativ studiat, aparținând lui Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu.

După primirea subiectelor, elevii au avut la dispoziție trei ore să le rezolve. La probele scrise, candidații au voie să folosească doar stilou cu cerneală albastră sau pix cu pastă albastră. Greșelile se vor tăia pe foaia de examen cu o linie orizontală. Pe durata examenului, candidații nu au voie să comunice între ei, să copieze sau să schimbe între ei ciorne. Cei care vor încălca aceste reguli vor fi eliminați din sală și nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului.

Marți, candidații vor susține proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, iar miercuri pe cea la alegere în funcție de profil.

Primele rezultate se vor afișa pe 3 iulie, însă elevii vor avea posibilitatea să depună contestații. După rezolvarea acestora, rezultatele finale sunt anunțate pe 7 iulie.

Peste 130 de mii de candidați s-au înscris la această sesiune a examenului de bacalaureat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

86 + = 91