CLASSICS FOR PLEASURE REVINE ÎN PIAȚA MARE DIN SIBIU, ÎN PERIOADA 19-23 IULIE

0
181

Festivalul Classics for Pleasure revine anul acesta în Piața Mare din Sibiu, în perioada 19-23 iulie 2023, cu cea de-a XIII-a ediție. Ediția din acest an, intitulată A Lasting Legacy reunește, ca de fiecare dată muzicieni apreciați de publicul de muzică clasică, din țară și din străinătate. Accesul la spectacole este gratuit.

Festivalul Classics for Pleasure este organizat de Elite Art Club UNESCO. Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu, cu suma de 180.000 lei. Obiectivul său este promovarea la nivel național și internațional a excelenței Sibiene și promovarea muzicii clasice în rândul publicului.

 Scurt istoric

Classics for Pleasure împlinește 13 ani. Festivalul a luat naștere din nevoia și dorința de a aduce în fața unui public numeros muzica clasică, un gen muzical cu rădăcini adânci în cultura și civilizația europeană. Pe parcursul celor 13 ediții, Elite Art Club UNESCO a adus pe scena din Sibiu nume sonore precum: Ira Siff, Liona Maurer și Lucy Arner, Lilianna Zalesińska.

Ediția de anul acesta celebrează 20 de ani de activitate neîntreruptă pentru Asociația Elite Art Club UNESCO, ale căreia proiecte culturale însumează peste 200 de concerte și peste 280 de expoziții organizate – evenimente de amploare care au avut impact asupra sectorului cultural românesc. Classics for Pleasure este, fără îndoială, emblematic pentru întreaga activitate Elite Art Club UNESCO iar ediția de anul acesta va  oferi oportunitatea unui arc în timp cu privire la conceptele originale cu care asociația s-a lansat pe piață.

Din iulie 2009, ELITE ART Club UNESCO este unicul reprezentant român Jeunesses Musicales International în România, cea mai amplă organizaţie neguvernamentală pentru tinerii muzicieni din întreaga lume.

Cu ce vor fi încântați melomanii la această ediție?

Programul celor cinci zile de festival este unul efervescent care țintește atât  publicul adult, cât și pe cel foarte tânăr. Pe 19 iulie, festivalul se deschide cu tradiționalul concert Sounds of Reverence. Biserica Ursulinelor va găzdui un cvintet de alămuri va interpreta un repertoriu coral de excepție, transpus special pentru suflători.

Cea de-a doua zi, 20 iulie este dedicată micilor melomani de până în 10 ani. În cadrul concertului Classic for Fun, micuții vor fi introduși într-o manieră inedită în viața și opera lui Mozart. Data de 21 iulie este despre frumusețea peisajului sibian. Scenery in Music, o odă cu „charm” american ce va fi pusă în scenă de Orchestra Filarmonicii Pitești – dirijor Cristian Lupeș, solistă Gina Sandu.

Ultimele două zile ale festivalului sunt un tur interesant de emoții și sentimente. Data de 22 iulie aduce în atenția sibienilor concertul Everybody’s Music, o expresie a conceptului că muzica clasică reprezintă o forță unificatoare la nivelul societății civile, unul dintre pilonii pe care s-a dezvoltat festivalul. În acest spectacol, MH Orchestra, acompaniați de soprana Oana Serban și baritonul Florin Budnaru vor urca pe scena din Piața Mare din Sibiu.

În ultima seară de festival, 23 iulie, publicul se va bucura de Proms of Delight, format unic cu care festivalul a debutat în anul 2003. Concertul va fi susținut de invitații speciali din acest an, tenorul Teodor Ilincăi, soprana Paula Iancic, mezzosoprana Antoneta Barnat alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu si dirijorul David Crescenzi.

Nimic din toate acestea nu ar fi fost realizabile fără partenerii noștri Filarmonica de Stat Sibiu, Muzeul ASTRA, ASOCIAȚIA CLASIC e Fantastic, Teatrul ODEON și sponsorii MAN, La Fantana,  Turbomecanica, Clic Market cărora le mulțumim pentru realul sprijin.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 39 = 42