SE CAUTĂ SOLUȚII PENTRU BUZOIENII AFECTAȚI DE VIITURI

0
213

Viața pare să revină încet, încet la normal pentru locuitorii satelor inundate din județul Buzău. Vorbim despre cetățenii din zona Cozieni-Bozioru-Brăești, acolo unde, din cauza potopului, viiturile au afectat un drum județean și au distrus două poduri provizorii la intrare în localitățile Bozioru și în Brăești. Prefectul județului, Daniel Țiclea, spune că, la acest moment, trecerile provizorii au fost refăcute și în zonă se vor efectua lucrări care să împiedice apariția unor astfel de situații de urgență.

La acest moment, autoritățile caută soluții pentru oamenii afectați de potopul de ieri. Aceștia din urmă au fost nevoiți să-și petreacă noaptea la rude, din cauza caselor ce le-au fost inundate de viituri.

Reamintim că inundații abundente au mai fost și la finele lunii mai, în localitățile Dâmbroca, comuna Săgeata și Scurtești, comuna Vadu Pașii. Trebuie evidențiat însă un aspect extrem de important, tratat, de cele mai multe ori, cu indiferență de către unele autorități locale din mediul rural. În general, la sate, secțiunile de scurgere din dreptul podețelor sunt colmatate cu pământ, ceea ce face ca la prima ploaie mai sănătoasă apele să nu mai curgă în albia șanțului, ci să se reverse inundând gospodăriile și drumurile publice. Un exemplu clar ar fi atât inundațiile de luna trecută, cât și cele de ieri, când puhoaiele de apă au scos la iveală, din nou, tonele de gunoaie menajere pe care oamenii le aruncă în natură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

28 + = 36