ANIVERSARE DE 25 DE ANI, LA CENACLUL UMORIȘTILOR „NICOLAE GRIGORE MIHĂESCU-NIGRIM”

0
194
Arhivă

Cenaclul umoriștilor „Nicolae Grigore Mihăescu-Nigrim” și Festivalul Național de Epigramă „Cât e Buzăul de mare” sărbătoresc, în anul 2024,  împlinirea a 25 de ani de la fondare, altfel spus 300 de luni, 1.200 de săptămâni, 9.125 de zile!

Pentru publicul amator de umor aniversarea va fi marcată prin Spectacolul de gală „Nunta de argint” ce va avea loc în Sala Mare a Consiliului Județean în ziua de sâmbătă, 11 mai a.c., ora 17.00.

Invitațiile se pot ridica în perioada 29-30 aprilie, între orele 10.00-14.00 de la Centrul Info Turism, Piața Dacia, nr 1.

Începând cu orele 16.00, cititorii de literatură umoristică sunt așteptați în foaierul sălii, unde va fi amenajat  un stand de carte, iar autorii vor acorda autografe personalizate.

Spectatorii beneficiază de taloane gratuite de participare la tombola ce va oferi 25 de exemplare ale volumului aniversar „Nunta de argint”.

Un prim capitol al cărții face cunoscută opera epigramatică de ultimă oră a membrilor Cenaclului „Nicolae Grigore Mihăescu – Nigrim” și datele biografice ale acestora.

Al doilea capitol este rezervat Festivalului Național de Epigramă „Cât e Buzăul de mare”, fiind prezentate informații esențiale despre fiecare ediție: data desfășurării, concursurile organizate, temele acestora și premianții, participanții, subiectele principale ale colocviilor „Cu umorul nu e de glumit”, brand buzoian cunoscut și recunoscut în întreg spațiul epigramatic național, obiectivele culturale vizitate, artiștii invitați la spectacolele de gală pentru public.

La frumoasa celebrare membrii Cenaclului Nigrim se mândresc cu numeroase performanțe literare, consemnate la loc de cinste în cartea de aur a epigramei locale și a celei naționale.

Organizatorii, Primăria municipiului Buzău, Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” al municipiului Buzău şi Cenaclul umoriștilor „Nicolae Grigore Mihăescu – Nigrim”, au un invitat de onoare pe măsura evenimentului, pe cunoscuta și îndrăgita interpretă de muzică ușoară Luminița Anghel.

Regalul epigramatic va prezenta creaţii recente ale participanților, momentul culminant fiind anunţarea şi premierea câştigătorilor Concursului Naţional de Epigramă și pe cei ai Concursului de carte de epigramă şi de proză umoristică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =