MEDICII NE RECOMANDĂ SĂ FIM CUMPĂTAȚI LA MASA DE PAȘTE

0
124

O masă îmbelșugată de Paște ne poate poate trimite la spital dacă nu mâncăm cumpătat. Există feluri de mâncare greu digerabile, dar rău ne poate face si asocierea cu anumite alimente.
Alături de carnea de miel, ar fi bine să punem şi  legume, nu neapărat prăjite. Oricât de gustoasă ar fi, friptura de miel nu este uşor de digerat. Dacă o amestecăm şi cu drob, ouă fierte, cozonac, pască şi câteva pahare cu alcool, riscăm un drum la camera de gardă a unui spital de urgenţă, spun medicii. Mai ales cei care au ţinut post, ei nu trebuie să recupereze rapid timpul în care nu s-au atins de carne.

Abuzul poate duce la îmbolnăviri severe. Indigestii, toxinfecţii alimentare, de nedorit. Nici copiii nu pot digera mâncărurile specifice Paştelui. De exemplu, drobul de miel. La copii, se recomandă să se continue alimentaţia lor obişnuită, de bază, şi să nu încercăm să folosim mici artificii, ca să le introducem alimente noi.

Un alt pericol este asoierea de alimente dulci cu cele grase,mâncate la aceeași masă. Organismul va prioritize prelucrarea, metabolizând mai întâi preparatul dulce și depunând grăsimile. Apare în acest fel, boala ficatului gras. Pentru a evita astfel de problem ear trebuie sa începem cu o salată, cu supe cremă sau ciorbă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =