CELE MAI CIUDATE TRADIȚII DE PAȘTE ÎN LUME

0
131

În sudul Guatemalei, străzile sunt acoperite cu covoare colorate în timpul Săptămânii Mari, în pregătirea zilei de Vinerea Mare. Covoarele sunt realizate din flori, fructe, legume, nisip, rumeguș colorat.

În Filipine, pentru că este o țară catolică, în fiecare an, în Vinerea Mare, este o tradiție anuală în care câțiva oameni sunt crucificați pentru a cinsti răstignirea lui Iisus.

În Florența, există o tradiție pe care oamenii o respectă de sute de ani, care poartă denumirea de „Scoppio del Carro”, unde o căruță este împodobită și plină de artificii, și este condusă pe străzile orașului de oameni îmbrăcați în costume colorate. Arhiepiscopul Florenței aprinde un fitil în timpul Liturghiei de Paști, pe care îl duce afară la căruță și aprinde artificiile. Acest obicei este menit să asigure o recoltă bună.

În Finlanda, copiii se îmbracă în costume de vrăjitoare, se machiază, își pun eșarfe în jurul gâtului, poartă crenguțe de salcie decorate cu pene și merg pe străzi, din casă în casă, pentru a cere ouă de ciocolată.

În Corfu, Grecia, în dimineața zilei de sâmbătă, în ajunul Paștelui, oamenii obișnuiesc să arunce de la fereastră diferite vase din ceramică ce sunt umplute cu apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =