MULȚUMIT DE STADIUL LUCRĂRILOR DE PE A7

0
250

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat luni, cu ocazia unei vizite de lucru pe şantierul autostrăzii Moldova (A7), lotul 1 al tronsonului Ploieşti-Buzău, că la finalul lunii iulie sau începutul lunii august se va putea circula pe primii 14 kilometri de autostradă.

Sorin Grindeanu s-a deplasat ulterior pe tronsonul autostrăzii A7 dintre Buzău şi Focşani, la Râmnicu-Sărat, unde a atras atenţia încă o dată că întârzierile de pe lotul Pietroasele-Buzău nu se datorează Ministerului Transporturilor.

Odată cu finalizarea tronsonului Buzău-Focșani, traficul din municipiul Râmnicu Sărat, pe tronsonul DN2 – E85, ar urma să se descongestioneze. Sorin Grindeanu afirmă că autostrada va putea funcționa ca o centură a orașului.

La eveniment a fost prezent și Sorin Cîrjan, primarul municipiului Râmnicu Sărat. El a amintit de incidentul înregistrat în anul 2018, când o parcare de pe DN 2 s-a surpat, iar un autoturism a cazut în craterul format. De atunci, era clară necesitatea realizării unui  drum expres, care să ducă la fluidizarea traficului în Râmnicu Sărat.

Potrivit CNAIR, pe toate cele 4 Tronsoane stadiul fizic al lucrărilor a atins și chiar a depășit 30%:

  • Tronsonul 1 Buzău- Vadu Pașii (4,6 km). Stadiu fizic: 30%.
  • Tronsonul 2 Vadu Pașii- Râmnicu Sărat (30,8 km). Stadiu fizic: 31%
  • Tronsonul 3 Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni (36,1 km). Stadiu fizic: 30%
  • Tronsonul 4 Mândrești Munteni- Focșani (10,94 km). Stadiul fizic: 33%.

Autostrada Moldovei are o lungime totală de aproape 450 de kilometri, de la Ploiești la Siret, și este construită integral din bani europeni, prin PNRR.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

89 + = 90