MEDICII DIN AMBULATORIU PROTESTEAZĂ FAȚĂ DE CONTRACTUL CADRU

0
107

Noi proteste în sistemul sanitar. Medicii specialiști din ambulatoriu se tem că, de la 1 iulie, vor câştiga mai puţini bani.

Mai mult decât atât, aceștia susțin că banii pe care îi primesc acum de la Casa de Asigurări de Sănătate sunt mai mult simbolici și că niciodată sistemul nu a mai fost atât de prost finanțat ca acum.

Actualul contract cadru expiră la finalul lunii iunie, iar noul acord dintre CNAS şi medici ar trebui să intre în vigoare de la 1 iulie.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Ambulator,  Cosmin Alexandrescu, declară că în condiţiile în care nu găsesc finanțare, în condițiile în care există riscul în acest moment ca valoarea punctului să scadă sau să rămână nemodificat, există riscul ca, de la 1 iulie, să se oprească furnizarea de servicii medicale în prespital.

Președintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Valeria Herdea, spune că se vor găsi soluții iar în etapa următoare se va face și o analiză a nevoilor și a costurilor din sistem.

La începutul anului, medicii de familie și cei din ambulatorii au protestat în repetate rânduri, tocmai pentru că propunerea de modificare a contractului cadru era de a reduce tarifele.

În urma negocierilor, punctajele au rămas la fel, dar doar până la 1 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 7 = 16