ASISTAȚII SOCIAL ȘI ,,PĂCĂNELELE”

0
261

Fără serviciu, dar ajutați de stat, asistații social, din muncipiul Buzău, preferă să-și încerce norocul la pariuri sportive, sau la „păcănele”, în loc să muncească. Este și motivul pentru care unii dintre ei nu vor mai primi ajutoare sociale. O spun reprezentanții Direcției de Asistență Socială, care au fost nevoiți să respingă unele dosare de ajutoare, fie pentru că buzoienii au mințit că nu au alte venituri, fie pentru că au fugit de muncă. Cei mai mulți s-au ales cu dosarele respinse pentru că nu și-au declarat la capitolul venituri și câștigurile obținute din jocurile de noroc.

Asistații social trebuie să știe că nu mai au nicio șansă să păcălească statul pentru a mai primit ajutor financiar. O nouă aplicație a Direcției de Asistență Socială, conectată la toate instituțiile, îi scoate automat din ,,circuit”, atunci când se constată neconcordanțe între ceea ce au declarat și realitatea din bazele de date.

Unii dintre asistații social au reușit ani buni să păcălească statul și să-și dubleze încasările. Foarte probabil unii dintre ei vor fi nevoiți să returneze statului o parte din banii acordați, pentru că au câștigat sume frumoase la pariuri sportive sau jocuri de noroc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 1 = 4