GRECIA INTERZICE PLAJELE PRIVATE

0
218

Reguli noi pentru vacanţa din Grecia! Plajele private sunt interzise, iar şezlongurile nu pot ocupa mai mult de 30% din nisip. Proprietarii vor fi amendaţi cu zeci de mii de euro dacă nu respectă noua lege votată de parlament.

În paradisul din Thassos, plajele idilice sunt monopolizate de baruri şi restaurante. Proprietarii au ridicat terase de lemn şi umbrare şi nu lasă decât clienţii pe porţiunea de nisip din dreptul lor. Noua lege prevede amenzi cuprinde între 2.000 şi 60.000 de euro pentru asemenea practici. Toată vara, inspectori speciali vor patrula pe insule şi vor supraveghea plajele cu drone. Turiştii pot raporta încălcarea legii printr-o aplicaţie creată special.

Noile măsuri vin după ce mii de greci au protestat anul trecut într-o mişcare numită Revolta Prosoapelor. S-au plâns că nu mai au loc să întindă prosopul pe plajele din ţara lor şi că sunt obligaţi să închirieze şezlonguri la preţuri piperate, pentru turişti.

Acum, 70% din suprafața plajei trebuie să fie cu acces liber. De asemenea, va exista o distanţă de cel puţin 4 metri între mare şi prima linie de șezlonguri.

Anul acesta, Grecia speră să bată recordul din 2023, când a încasat peste 20 de miliarde de euro din turism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 7 =