UNDE ALEG ROMÂNII SĂ PETREACĂ DE 1 MAI ȘI PAȘTE

0
109

Minivacanța de 1 Mai și de Paște se apropie cu pași repezi, iar hotelierii se pregătesc de zor, la fel și turiștii care le vor trece pragul. Datele unui studiu realizat de o platformă hotelieră online oferă o imagine de ansamblu fascinantă despre intenţiile şi preferinţele lor.

Ochii sunt îndreptați spre zilele libere de la începutul lunii mai, unde mai bine de două treimi dintre români au dezvăluit că sunt dispuși să cheltuie între 150 şi 300 de lei pentru o cameră dublă pe noapte, în timp ce 15% se simt mai generoși și sunt dispuşi să investească între 300 şi 500 de lei. Românii îşi doresc escapade de calitate, dar sunt şi foarte atenţi la buget.

Românii continuă să fie surprinzător de spontani în ceea ce priveşte călătoriile. Chiar dacă 68% dintre respondenţi şi-au exprimat dorinţa de a călători în ţară în următoarele patru luni, doar 26% au făcut pasul concret de a-şi rezerva cazarea. Un procent de 40% oscilează între planificare din timp, iar 28% susțin că încă se gândesc.

Când vine vorba de destinaţii, preferinţele românilor s-au schimbat. Zona montană a câştigat teren, cu 40% dintre respondenţi optând pentru un sejur la munte, urmaţi de cei care aleg relaxarea în staţiuni balneoclimaterice sau aventură pe litoral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 26 = 30