O NOUĂ TAXĂ, PENTRU DISTRACȚIA DIRECT PE PLAJĂ

0
175

O nouă taxă forţează organizatorii de evenimente la malul mării să plătească bani grei. Marile festivaluri ar putea da chiar şi peste o sută de mii de euro dacă îi vor pe turişti direct pe malul mării.

Noua taxă se calculează în funcţie de suprafaţa de nisip pe care se desfăşoară evenimentul, dar şi numărul de zile cât durează aceste concerte sau spectacole. Cei care organizează astfel de festivaluri spun că dacă anul trecut plăteau o taxă unică de 500 de lei, acum ajung să plătească achite 20 de mii, chiar 30 de mii de euro pentru fiecare eveniment în parte.

Pentru o suprafaţă mai mică de o mie de metri pătraţi se plăteşte pe zi aproape 2.500 de lei, iar dacă vorbim de suprafeţe medii se ajunge la aproape o mie de euro zilnic. Probleme apar la festivalurile mari care plătesc pe zi câte 2 mii de euro pentru fiecare limbă de nisip de 5 mii de metri pătraţi – taxa totală poate depăşi acum şi o sută de mii de euro.

Şi evenimentele gratuite pot deveni istorie după ce mulţi dintre organizatorii care făceau seri de filme în aer liber se gândesc să renunţe.

Reprezentanții Apelor Române recunosc ca taxa este foarte mare, dar spun că e nevoie de acești bani pentru a reface plajele în urma evenimentelor.

Primul eveniment mare este festivalul de muzica electronica din nordul litoralului. Pentru că începe la 1 mai, organizatorii au plătit deja taxele, în valoare de zeci de mii de euro, dar sunt hotărâți sa atace în instanţă noul bir după eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

44 + = 47