CE TREBUIE SĂ FACI CÂND EȘTI MUȘCAT DE O CĂPUȘĂ

0
106

Se apropie sezonul activ de reproducere a căpușelor. Parazitul vă poate mușca în timp ce vă plimbați prin pădure, într-un parc din oraș sau la pescuit. Iar consecințele mușcăturii sale nu sunt de neglijat.

Căpușa nu poate fi îndepărtată – îi puteți smulge o parte din corp, dar capul și trunchiul ei vor rămâne în rană. În niciun caz nu trebuie să încercați să striviți parazitul, deoarece acest lucru poate introduce, de asemenea, o infecție în rană.

Tot așa că nu trebuie să ardeți insecta sau să picurați ulei sau kerosen pe ea. Acest lucru o va lipsi de capacitatea de a respira și își va elibera otrava în sângele dumneavoastră.

Varianta ideală este să ai mereu în geantă, ca un ruj sau o brichetă, un kit special – acesta include un dispozitiv special pentru răsucirea căpușelor și chiar o eprubetă în care să pui parazitul. Luați corect parazitul pentru analiză. Aceasta este singura modalitate de a afla dacă această căpușă este purtătoare a unor boli periculoase precum encefalita, borrelioza, ehrlichioza, febra recurentă transmisă de căpușe, tularemia, babesioza sau febra pătată.

Toate căpușele sunt periculoase, deoarece pot provoca leziuni ireversibile ale sistemului nervos central, daune sau chiar moartea.

Dacă nu aveți un dispozitiv special, se recomandă folosirea unei pensete sau aței. Trebuie să strângeți cu grijă lațul căpușei cât mai aproape de piele, apoi să scoateți parazitul cu o mișcare lentă, circulară, în timp ce trageți ușor firul în sus, la un unghi de 90 de grade, dacă se desprinde capul, nu-l scoateți. Tratați mușcătura cu alcool sau iod și așteptați trei-cinci zile, va dispărea de la sine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

89 + = 99