SAREX 2024, EXERCIȚIU CU FORȚE MĂRITE

0
248

Stațiunea buzoiană Sărata Monteoru a fost, timp de două zile,  scena unuia dintre cele mai ample exerciții inter-instituționale de nivel operativ organizate până acum în România. Este vorba despre exerciţiul național SAREX 2024, desfășurat sub coordonarea Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău. Exercițiul a vizat, în principal, modul de acțiune, atât al tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, cât şi al reprezentanților societăţii civile, prin intermediul voluntarilor. Crucea Roșie Buzău a particpat activ la acțiunile din cele două zile de exerciții.

Unul dintre scenarii a vizat simularea unui cutremur de mare intensitate, în timpul căruia câteva persoane au fost rănite în zona scenei, fiind nevoie de intervenția salvatorilor de la ISU Buzău. Un alt scenariu a vizat un presupus atentat terorist, în timpul unui festival, la care erau prezente mii de persoane și în care ținta era ambasadorul unei țări europene. Aici a fost nevoie de intervenția luptătorilor antitero ai SRI. Multe dintre echipele participante nu au fost informate în ce constau exact scenariile puse în scenă de către organizatori tocmai pentru a observa modalitatea de reacție a participantilor.

La această amplă acțiune au fost prezenți și sute de elevi din județul Buzău. De asemenea, în cadrul exerciţiului SAREX 2024 au fost implicate echipaje de Jandarmerie din Suceava, Neamţ, Bacău, Covasna, Prahova, Dâmboviţa, cu sprijinul în teren al specialiştilor din cadrul Centrului montan Sinaia, echipaje de ambulanță, precum și ale Crucii Roșii Române, Filiala Buzău. La exerciții au mai participat și numeroase echipaje ale ISU Buzău, ale Poliției, dar și ale Brigăzii Antiteroriste din cadrul SRI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 6 =