BUZOIENI REŢINUŢI 24 DE ORE PENTRU BRACONAJ CINEGETIC

0
161

În continuarea cercetărilor privind  infracţiunea de braconaj cinegetic constatată în flagrant într-un fond de vânătoare din Buzău, ieri, 10 aprilie, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, cu sprijinul poliţiştilor din Râmnicu Sărat şi Grebănu, au pus în executare 3 mandate de percheziţie în Grebănu, la domiciliile persoanelor bănuite de braconaj.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi au ridicat în vederea continuării cercetărilor elemente de muniție letală (proiectile, tuburi, pulbere, capse), dispozitive și unelte de confecționat muniție artizanală, precum și o armă de foc letală, deținută legal, dar neasigurată.

Din cercetări a reieşit că bărbatul de 66 de ani, din Grebănu, reţinut pentru 24 de ore, ar fi braconat în perioada ianuarie-februarie a.c. un exemplar de căprior.

De asemenea, au fost extinse cercetările faţă de un bărbat de 64 ani, din Grebănu pentru săvârșirea infracţiunii de braconaj și nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările faţă de cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 56 și 66 de ani, din Grebănu, sub coordonarea parchetului, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Pe  9 aprilie, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au fost sesizaţi de către paznicul unui fond de vânătoare cu privire la faptul că a susprins două persoane în timp ce braconau.

Poliţiştii s-au deplasat de îndată la faţa locului şi au stabilit că una dintre persoane este un bărbat de 66 de ani, din Grebănu.

Întrucât a doua persoană ar fi fugit imediat după ce a fost surprinsă de paznicul de vânătoare, poliţiştii au demarat activităţi specifice de scotocire şi periere a zonei.

În scurt timp, poliţiştii au depistat un al doilea bărbat, de 56 de ani, de asemenea din Grebănu. Asupra acestuia au fost descoperite un rucsac, obiecte tăietoare şi alte elemente ce ofereau indicii ale implicării în acte de braconaj.

Poliţiştii au mai descoperit şi au ridicat în vederea continuării cercetărilor o armă de vânătoare cu țevi lise juxtapuse cu muniţia aferentă, două rucsacuri şi obiecte tăietoare şi funii textile cu depuneri de substanţă brun-roşcată.

Din investigaţii a reieşit că arma era deţinută legal de către bărbatul de 66 de ani, însă persoanele nu dețineau autorizație de vânătoare.

În baza materialului probator administrat, pe bază de ordonanţă, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore a celor doi bărbaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 1 =