NOI REGULI ÎN REPARTIZAREA ELEVILOR. ȘCOLILE AU LA DISPOZIȚIE DOUĂ OPȚIUNI

0
113

Apar noi reguli pentru repartizarea elevilor începând cu anul şcolar următor. Cel puțin teoretic. Copiii din clasele zero, a cincea şi a noua vor fi distribuiţi în urma unei trageri la sorţi sau în ordine alfabetică. Părinţii sunt revoltaţi de modificare, mai ales că şi profesorii vor fi aleşi aleatoriu.

Ministerul Educaţiei oferă şcolilor două opţiuni pentru a alege aleatoriu elevii care fac parte din aceeaşi clasă – prima e tragerea la sorţi – copiii sunt împărţiti cu biletele în două boluri, fete şi băieţi, şi distribuiţi alternativ la fiecare clasă, A, B, C, şi aşa mai departe. A doua, e prin ordine alfabetică, fiecare fată, respectiv băiat sunt arondaţi la fiecare clasa, A, B,C, alternativ, până se termina lista. Procedura se aplică la clasele zero, a cincea şi a noua.

La clasa a cincea, distribuirea se face doar dacă numărul de elevi din clasele a patra este prea mare sau dacă apar noi formaţiuni de studiu.

Legea spune că şi profesorii trebuie distribuiti tot la întâmplare. Marea revoltă e la clasa pregătitoare, unde părinţii își exprimă preferințele pentru o anumită învățătoare, înainte de începerea anului școlar.

Din toamnă, clasele pregatitoare pot primi cel mult 22 de elevi. La gimnaziu si la liceu, limita este de 26 de copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

68 + = 69