ROMÂNIA, OFICIAL ÎN SPAŢIUL SCHENGEN CU FRONTIERELE AERIENE ŞI MARITIME

0
183

Începând de ieri, 31 martie, toți românii care pleacă de pe aeroporturile din România,  petrec mai puțin timp până la îmbarcare. Odată cu aderarea României la spațiul Schengen, persoanele care efectuează zboruri către sau dinspre state membre Schengen nu vor mai trebui să treacă prin controlul de frontieră.

În aeroport, după ce vor face controlul de securitate, pasagerii vor merge direct către poarta de îmbarcare, fără a se mai opri la filtrele poliției de frontieră, acolo unde înainte erau verificate documentele de călătorie și câteodată se formau cozi de așteptare destul de lungi.

Pe Aeroportul „Henri Coandă” din Capitală, primele zboruri din spațiul Schengen care au aterizat la ora 00:00 au fost cele din Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zürich, München, Amsterdam și Geneva.

Trebuie amintit că și Bulgaria a intrat odată cu țara noastră în spațiul Schengen aerian și maritim.

În prezent, 27 de state europene sunt membre cu drepturi depline în Acordul Schengen, iar România și Bulgaria sunt state membre cu drepturi parțiale și astfel spațiul de liberă trecere s-a ridicat la 29 de state europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 76 = 82