BOLNAVII ONCOLOGICI, FEMEILE GRAVIDE SI MAMELE CU COPII BOLNAVI, SCUTIȚI DE CONTRIBUȚIA DE 10% LA SĂNĂTATE

0
158

Guvernul pregătește o nouă ordonanţă pentru concedii medicale, prin care să scutească anumite categorii de la reţinerea contribuţiei de asigurări de sănătate, aşa cum se întâmplă acum.

Potrivit unor surse,  noul act normativ ar urma să îi scutească pe bolnavii oncologici şi pe gravide de la retragerea a 10% din salariu atunci când sunt în concediu medical.

Între timp, ordonanţa care elimina complet această taxare a fost blocată în Camera Deputaţilor. Opoziţia susţine că de la începutul anului au fost deja încasate 30 de milioane de euro la bugetul de stat, din această colectare a CASS-ului de la cei aflaţi în concedii medicale.

Ministrul Finanţelor susţine însă că proiectul nu este blocat, dar dă de înţeles că Executivul nu vrea scutirea generală de la plata contribuției de 10%, ci doar pentru anumite categorii.

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor: Aceste excepții de care s-a discutat privind bolile din domeniul oncologic, cele care privesc concediul maternal și îngrijirea pentru copii, aici vom propune scutirea de la contribuția de la CASS. Dar pentru restul de boli, cele care sunt din domeniul bolilor obișnuite, 1,9 milioane. Scopul nostru este acela de a face ordine în acest domeniu, pentru a evita situațiile acestea în care ajungem să primim acasă bani mai mulți decât atunci când suntem la serviciu.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 35 = 43