ANGAJAȚII POȘTEI AMENINȚĂ CU GREVA GENERALĂ

0
188

Angajații Poștei spun că vor intra în grevă generală de la 1 aprilie, după ce, în urma negocierilor, au primit la salariu mai puțin de jumătate decât au cerut.

Conflictul dintre angajatii Poștei și conducere a pornit de la semnarea unui nou contract colectiv de muncă. Sindicatul poștasilor a cerut salarii mai mari și beneficii mai multe. Mai exact, o marire de 750 de lei brut şi o majorare a sporurilor de loialitate.

Directorul General al Poștei Române le-a oferit numai 250 de lei brut și amenință cu contestarea în instanță a grevei. Îi asigură însă pe cei 2.5 milioane de pensionari care așteaptă pensia în aprilie, că o vor primi la timp.

Nu vor intra toți angajații în grevă însă, doar cei care fac parte din sindicatele Poștei și doar unele oficii poștale vor fi închise, dar cei care au colete de ridicat ar putea avea de suferit.

Pe lângă conflictele interne, Poșta Română mai are și alte probleme de rezolvat.

Cel mai mare proiect de digitalizare, care ar fi trebuit să elimine toate hârtiile și centralizările manuale, a fost contestat. Iar acum instituția se pregătește să reia procesul de achiziție.

Un alt proiect care stagnează de aproape doi ani este construirea a 20.000 de cutii pentru colete, așa cum au firmele de curierat private.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

75 + = 79