POLIȚIA DE FRONTIERĂ ÎȘI SUPLIMENTEAZĂ EFECTIVELE, DE FLORII ȘI DE PAȘTE

0
143

Poliţiştii de frontieră sunt pregătiţi pentru perioada dinaintea sărbătorilor Floriilor şi Paştelui, când se preconizează o creştere semnificativă a traficului rutier în punctele de trecere a graniţei cu Bulgaria.

În această perioadă, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi în zona de frontieră, peste 200 de poliţişti de frontieră desfăşoară zilnic activităţi de supraveghere şi control, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

În prezent, prin punctele de frontieră, tranzitul autoturismelor şi al persoanelor se derulează în condiţii normale pentru această perioadă, fără a se înregistra blocaje sau timpi mari de aşteptare.

Dacă situaţia o impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în funcţie de situaţie, iar lucrători din cadrul Gărzii de Coastă sunt trimişi pentru a acorda sprijin în cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei precum PTF Vama Veche şi PTF Negru Vodă.

De asemenea, pentru operativitate, poliţiştii de frontieră au în dotare staţii mobile de control care pot fi folosite în punctele de trecere a frontierei cu trafic crescut.

La frontiera cu Bulgaria, în judeţul Constanţa, sunt deschise circulaţiei internaţionale cinci puncte de trecere a frontierei – PTF Vama Veche, PTF Negru Vodă, PTF Dobromir, PTF Lipniţa şi PTF Ostrov -, cu menţiunea că PTF Dobromir şi PTF Lipniţa au ca program de funcţionare intervalul orar 8,00 – 20,00.

Poliţiştii de frontieră le recomandă cetăţenilor care trebuie să tranziteze frontiera naţională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional şi să consulte aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră.

Aproximativ 24.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie, zilnic, în acest weekend, pentru prevenirea evenimentelor negative și a faptelor antisociale, astfel încât cetățenii să se bucure în siguranță de Sărbătoarea Floriilor Ortodoxe.

În aceste trei zile, polițiștii, jandarmii, polițiștii de frontieră, pompieri, precum și alți angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi prezenți, cu efective suplimentare, pe principalele artere rutiere, la punctele de trecere a frontierei, în stațiunile turistice și în zona spațiilor aglomerate și a lăcașurilor de cult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

73 + = 78