6 ȘANTIERE ARHEOLOGICE REDESCHISE

0
261
Sursa foto: Arhivă

Arheologii Muzeului Județean de Istorie Buzău nu vor avea nicio clipă de răgaz în această vară. Alături de alte echipe de specialiști, ei se vor afla pe teren, în 6 șantiere arheologice din mai multe zone din județ, de o importanță majoră, atât pe plan national, cât și internațional. Conducerea Muzeului Județean Buzău și-ar dori ca, spre finele lunii mai, să fie deschis primul șantier arheologic, cel de la Târcov – Piatra cu lilieci.

Deocamdată, arheologii buzoieni își continuă munca de cercetare în noul sit din comuna Săhăteni. Acolo, în vara anului trecut, în urma unor lucrări de excavare, s-au descoperit rămăşiţe umane, fragmente de obiecte ceramice precum şi un inel, aparţinând unor culturi din perioada secolului al IV-lea şi din Evul Mediu.

Pentru vara acestui an, Muzeul Județean Buzău în colaborare cu Muzeul Județean de Istorie și Arheologie din Prahova va continua cercetările arheologice pe Valea Călmățuiului, începute încă din 2018. Totodată, dacă vremea va permite, se dorește reluarea cercetărilor în situl de la Coțatcu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 1 =