TREI CONSTĂNȚENI REȚINUȚI PENTRU FURT CALIFICAT. EI AU SUSTRAS DINTR-UN MAGAZIN DIN ULMENI TIGĂRI DE PESTE 24 000 DE LEI.

0
232

Ieri, 26 martie, în baza materialului probator administrat de poliţiştii de investigaţii criminale de la Inspectoratul de Poliție Județean Buzău, instanța a dispus arestarea preventivă a trei constănțeni cercetați sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Prejudiciul de peste 24.000 de lei a fost recuperat de polițiști şi restituit societății păgubite.

În noaptea de 24/25 martie a.c. polițiștii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Merei au fost sesizaţi de către reprezentanţii unui operator economic ce asigură paza unei societăţi comerciale din Ulmeni, cu privire la faptul că sistemul de alarmare a fost distrus, existând indicii cu privire la pătrunderea în magazin şi sustragerea de bunuri.

Poliţiştii ajunși la fața locului au constatat că există urme ale pătrunderii prin efracţie, iar din magazin este reclamată lipsa mai multor pachete de ţigări.

Au fost demarate investigaţii, context în care, pe DN1BE577 la ieşirea dinspre Ulmeni spre Merei, poliţiştii au descoperit un autoturism, despre care existau indicii că ar fi fost folosit la comiterea faptei. Poliţiştii au blocat autoturismul şi au extras ocupantul maşinii, un constănţean de 35 de ani.

În continuarea cercetărilor,  poliţiştii au depistat alţi doi bănuiţi de comiterea furtului din societatea comercială, în timp ce se deplasau cu o maşină în localitatea Gherăseni.

De asemenea, la aproximativ 3 kilometri distanţă faţă de magazinul din care au fost sustrase produsele, într-o zonă cu vegetaţie, poliţiştii au descoperit bunurile sustrase.

Toate cele trei persoane, bărbaţi cu vârste de 35 şi 36 de ani, din Constanţa, au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

Prejudiciul a fost estimat la peste 24.000 de lei, acesta fiind recuperat şi restituit.

Constănţenii au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, iar judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 4 =