PROPUNERE: HIPERMARKETURILE ÎNCHISE, MAI DEVREME, ÎN WEEKEND

0
230

În weekend, toate magazinele ar trebui să se închidă la prânz. Asta au cerut marți, micii comercianţi, la întâlnirea cu reprezentanții guvernului.

Aceștia vor ca atât hipermarketurile, cât și magazinele de cartier să abia program scurt, sâmbăta și duminica.

Propunerea a fost făcută de președintele asociației comercianților mici și mijlocii, într-o discuție la Guvern.

Scurtarea programului magazinelor i-ar face pe oameni să cumpere mai mult din piețe și târguri de sezon. Modelul vine din țări precum Franța, Olanda și Elveția, unde există restricții pentru funcționarea magazinelor în timpul weekendului.

Potrivit unor surse politice, propunerea nu a fost pe placul premierului și ministrului Agriculturii, prezenți la discuții, pentru că s-ar crea aglomerație, iar în localitățile mici nu sunt multe variante de aprovizionare.

O altă idee a comercianților a fost ca produsele 100% românești să fie semnalate cu o siglă unică, distinctă, pusă pe ambalaj.

Într-un comunicat de presă, șeful Executivului nu vorbește despre vreo măsură certă, dar menționează că o să li se dea produselor românești șanse egale pe piață cu ale celor din alte ţări și chiar vrea să încurajeze comercializarea alimentelor noastre în străinătate.

Alături de comercianți, și distribuitorii au cerut scăderea impozitelor pe care le plătesc.

Propunerea este ca impozitul pe cifra de afaceri de peste 50 milioane de euro să scadă de la 1% în prezent la 0,5%. Măsura urmează să fie analizată de Guvern.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 1 =