POLIŢIŞTI DE LA SIGURANŢĂ ŞCOLARĂ PREZENȚI ÎN UNITĂȚI DE ÎNVĂTĂMÂNT DIN JUDEȚUL BUZĂU

0
236

Ofițeri din cadrul Biroului Siguranță Școlară, IPJ Buzău, au desfășurat, zilele trecute, activităţi preventive cu elevii Școlii Gimnaziale Dedulești și ai Școlii Gimnaziale nr. 6 Râmnicu Sărat.

Activităţile s-au derulat sub egida campaniei educaționale „Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”, având ca scop prevenirea bullyingului, prevenirea infracțiunilor comise cu violență, respectiv privind cunoașterea legislației referitoare la răspunderea penală a minorilor.

Activităţile au urmărit creșterea gradului de informare pe linia prevenirii infracțiunilor comise cu violență. Polițiștii au discutat cu elevii despre comportamentul pe care ar trebui să îl adopte în incinta unității de învățământ și efectele negative pe care bullying le poate avea asupra psihicului.

De asemenea, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, împreună cu reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Buzau, au desfășurat activități informativ-preventive la Școala Gimnazială „N.I.Jilinschi” Vernesti.

Activitățile au avut ca scop prevenirea traficului de persoane şi prevenirea traficului şi consumului de droguri.

La activități au participat și părinții elevilor și au fost dezbătute aspecte despre efectele consumului de droguri, consecințele în plan social, familial, juridic și medical.

De asemenea, le-au fost prezentate în detaliu formele asociate traficului de persoane (exploatarea sexuală, traficul de organe, exploatarea prin muncă, introducerea în rețelele de cerșetorie sau în rețelele infracționale, racolarea minorilor prin intermediul rețelelor de socializare), fiindu-le expuse situaţiile de risc prin care pot ajunge victime și modalităţile de recunoaştere a situaţiilor de pericol, în vederea însuşirii unor măsuri de autoprotecţie.

Sursa : IPJ Buzău

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + = 22