PROIECT: MONTAREA DE CAMERE DE SUPRAVEGHERE ÎN GRĂDINIȚE, FĂRĂ ACORDUL PĂRINȚILOR

0
215

Camere de supraveghere fără acordul părinților în toate grădinițele și creșele din România. Este propunerea mai multor parlamentari PSD, într-un proiect legislativ depus la Camera Deputaților. Asociațiile de părinții spun că ar fi de acord cu propunerea, însă nu în formula actuală a proiectului legislativ.

Toate grădinițele și creșele, atât de stat, cât și private, ar putea fi obligate să instaleze camera de supraveghere peste tot, cu excepția toaletelor. Nu va fi nevoie de acordul părinților, însă aceștia vor fi beneficiari direcți: vor avea dreptul să acceseze imaginile. Reprezentanții părinților spun că ar vrea, mai degrabă, ca toate datele să fie înregistrate și stocate.

Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți: “Noi avem o întâlnire anuală între reprezentanții federației și conducerea ministerului Educației, unde întotdeauna am solicitat prezența camerelor audio-video în spațiile de învățământ, nu doar pe culoare, ci și în sălile de curs. Prezența nu înseamnă acces permanent din rândul părinților, nici acces permanent din  rândul altor cadre didactice, ci înregistrarea pe un server și punerea la dispoziție, atunci când avem situații conflictuale.”

De altfel, în grădinițele unde deja există astfel de sisteme de supraveghere, ele sunt implementate ținându-se cont de legea europeană a protecției datelor personale.

În prezent, legea educației nu permite amplasarea camerelor de supraveghere în sălile de clasă în care majoritatea părinților nu sunt de acord.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 62 = 69