BANI ÎN AVANS PENTRU FERMIERI

0
221

Veşti bune pentru fermierii români! După ce au avut un an dezastruos din cauza secetei, agricultorii primesc o mână de ajutor din partea Guvernului. Mai exact, aceştia vor putea încasa mai devreme jumătate din subvenţia anuală pe care guvernaţii le-au promis-o. Banii îi vor ajuta să-şi poată îngriji culturile agricole, până când vor primi ultima tranşă din sumă, adică la finalul anului.

La culturile de usturoi, majoritatea fermierilor spuncă suprafața s-a diminuat față de anul trecut. Din cauza lipsei precipitațiilor, au avut o producție mai mică la hectar, neatingând producția așteptată.

Iar tot profitul pe care au reuşit să-l obţină anul trecut l-au investit în cultura din acest an, plus încă ceva. Din fericire, acum îşi pot continua producţia cu banii pe care îi primeşte din partea statului, până la jumătatea verii  – 1.500 de euro.

Banii vor fi reinvestiți tot în cultură, prin efectuarea de tratamente, prin efectuarea de prașilă mecanică, toate lucrările specifice culturii.

Fermierii care pot beneficia de acest avans trebuie să nu se afle în lichidare sau în faliment la data depunerii cererii de acordare a ajutorului de la stat.

Ajutorul total pe care fermierii îl primesc de la Guvern este de 3.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =