“SĂPTĂMÂNA BRÂNZEI”, PRIMA ETAPĂ DIN POSTUL PAȘTELUI, CEL MAI STRICT DE PESTE AN

0
277

Creştinii ortodocşi se pregătesc pentru cel mai strict post de peste an: cel al Paştelui. De astăzi începe Săptămâna Albă, cunoscută şi sub numele de Săptămâna Brânzei. Asta înseamnă că oamenii care ţin post nu mănâncă deloc carne; singurele produse de origine animală permise fiind lactatele şi ouăle. Desigur, fructe şi legume se pot consuma fără nicio restricţie.

În pieţe, vânzătorii s-au adaptat la cererea perioadei. Verdeţurile şi legumele proaspete, lactatele şi ouăle vor fi cele mai căutate produse în Săptămâna Albă.

În perioada următoare, comercianţii speră la o creştere a vânzărilor. În special la verdeţuri, fasole şi cartofi. Vedetele de pe tarabe de acum sunt urzicile şi leurda.

În piețe urzicile sunt la acelaşi preţ ca anul trecut. Comercianţii vând punga cu 5 lei bucata. Spanacul este 10 lei kilogramul. În timp ce ceapa verde, ridichile, loboda şi usturoiul costă în jur de 2 lei legătura. Roşiile şi castraveţii, venite din import, sunt 12 lei kilogramul.

Săptămâna Albă reprezintă perioada în care ne pregătim atât fizic, cât şi psihic pentru a putea duce mai uşor postul ce urmează. Este practic o trecere treptată, lină, de la o alimentaţie bazată pe alimente de origine animală la cea vegetariană.

După săptămâna Brânzei, creştinii ortodocşi intră în Postul Paştelui, unul dintre cele mai aspre, care durează aproape şapte săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 6 =