LISTA COMUNĂ LA EUROPARLAMENTARE ȘI CANDIDATUL LA PRIMĂRIA BUCUREȘTIULUI, PE ORDINEA DE ZI A COALIȚIEI

0
273

Consiliul de coordonare al coaliției de guvernare se reunește, astăzi, pentru a definitiva lista comună la europarlamentare și pentru a stabili candidatul la Primăria Capitalei.

PSD și PNL au făcut inclusiv sondaje de opinie pentru a vedea care ar fi cele mai potrivite opțiuni.

Găsirea unui contracandidat pentru primarul în funcție din București pare să fie demersul cel mai dificil pentru liderii coaliției de guvernare. Nicușor Dan a anunțat deja că vrea să își reînnoiască mandatul, sprijinit de dreapta unită, în timp ce partidele aliate la guvernare au decis să organizeze sondaje pentru a găsi candidatul cu cele mai mari șanse.

Rezultatele celor două consultări sunt așteptate astăzi. PSD ar urma să aleagă între Gabriela Firea și primarul sectorului 4, Daniel Băluță, în timp ce PNL i-a pus în balanță pe ministrul Sebastian Burduja și pe fostul mare fotbalist Ionuț Lupescu, ce a lucrat și în structurile de conducere UEFA.

În privința alegerilor europarlamentare, lista comună PSD-PNL ar putea să fie deschisă de șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac. Pe aceeași listă de candidați ar urma să mai fie Mihai Tudose, Claudiu Manda și Victor Negrescu, din partea PSD, şi Rareș Bogdan, Sigfried Mureșan sau Dan Motreanu din partea PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 2 =