ELEVII CU REZULTATE BUNE LA CONCURSURILE ȘCOLARE AR PUTEA SCĂPA DE EVALUAREA NATIONALĂ

0
315

În anul școlar 2024-2025 anumiți elevi vor avea posibilitatea de a intra în clasa a IX-a fără să fie nevoie să mai susțină Evaluarea Națională. Este vorba, mai exact, despre cei care au obținut premii la olimpiadele școlare sau medalii la concursuri.

Totuși, este nevoie ca acestea să fie recunoscute de către Ministerul Educației.

Reprezentanții Ministerului  au pus în dezbatere publică  noua metodologie. Aceasta prevede faptul că elevii care au obținut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa naţională a olimpiadelor şcolare organizate şi finanţate de Ministerul Educaţiei sau au obţinut premiile I, II sau III la competiţii internaţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei”, vor putea intra la liceu fara sa mai susțină Evaluarea Națională.

De asemenea,  absolvenții din seria curentă care vor să ia parte la admiterea din învățământul liceal, învăţământ profesional şi învăţământ dual, pentru anul şcolar 2024-2025, pe baza rezultatelor pe care le-au avut în cadrul olimpiadelor naționale și concursurilor internaționale se pot înscrie într-un singur județ. În cazul acestora nu va mai fi nevoie să susțină evaluarea națională.

Totodată, aceștia nu vor mai trebui să susțină nici alte examene. Aici este vorba despre probele de aptitudini sau probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă. În plus, acestora nu li se va calcula o medie de admitere.

Conform calendarului care a fost publicat în Monitorul Oficial, în acest an, Evaluarea Națională se va desfășura în perioada  25-28 iunie. Pe data de 25 iunie se va desfășura proba la Limba Română. Mai apoi, pe data de 27 iunie se va desfășura proba la Matematică.

Școlarii din clasa a VIII-a vor încheia cursurile pe data de 14 iunie 2024. Înscrierea pentru Evaluarea Națională se va face automat de către secretariatele școlilor. Acest lucru se va întâmpla în perioada 11-14 iunie.

Primele rezultate de la Evaluarea Națională ar urma să se afișeze pe data de 3 iulie 2024. Mai apoi, rezultatele finale, după contestație, ar trebui să se afișeze pe data de 9 iulie 2024.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 30 = 35