ELIMINAREA CONTRIBUȚIEI DE 10% PENTRU CONCEDIILE MEDICALE, INCERTĂ. CÂND VA FI LUATĂ O DECIZIE

0
246

Decizia privind eliminarea contribuţiei de 10 % pusă pe concediile medicale de la 1 ianuarie este posibil să se ia în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a vorbit, după şedinţa de ieri, despre un calendar pentru eliminarea acelei contribuţii. Potrivit acestuia,  este posibil să se întâmple chiar în viitoarea şedinţă de guvern, ce va avea loc vinerea următoare, iar până atunci să se ia o decizie.

Întrebat dacă în primă fază vor fi scutiţi doar pacienţii oncologici şi femeile gravide, purtătorul de cuvânt al Guvernul a precizat că ”se foloseşte deja termenul de boli cronice grave, care nu lasă alternativa unui concediu medical absolut justificat”.

Reamintim  că măsura de impozitare a concediilor medicale a fost introdusă la cererea Finanțelor. Ea face parte dintr-un pachet mai amplu de măsuri aprobat pe 15 decembrie. La o primă estimare, impozitarea indemnizațiilor de concediu medical cu 10% ar putea „salva” circa 650 de milioane de lei de la capitolul plata indemnizații concedii din bugetul asigurărilor sociale de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 57 = 67