DECONTAREA DIRECTĂ PENTRU RCA, PRINTRE OPȚIUNILE MAI MULTOR ȘOFERI

0
266

Tot mai mulți șoferi aleg să plătească în plus la asigurarea auto pentru clauza de decontare directă, care îi ajută să primească mai repede banii dacă sunt loviți în trafic. Decontarea directă a adăugat, în medie, încă 184 de lei la costul poliței RCA. Numărul polițelor auto care beneficiază de protecție extra, încheiate doar în primele nouă luni ale anului trecut, a ajuns la 378 de mii.

Ultimele date ale Autorității de Supraveghere Financiară arată că aproape 460 de mii de polițe de asigurare au clauză de decontare directă. Asta înseamnă că, șoferul care a plătit în plus pentru această clauză, poate cere despăgubiri de la propria companie de asigurare cu care a încheiat o poliță RCA. Nu trebuie să aștepte ca daunele să fie plătite de asigurătorul șoferului vinovat de accident, proces care poate dura luni întregi.

Șoferii care au fost protejați de clauza de decontare directă au primit anul trecut, în medie, aproape 8.800 de lei fiecare. Companiile de asigurări din România au plătit, în total, peste 75 de milioane de lei în cele peste 8.500 de dosare de daună deschise de șoferii care aveau o astfel de clauză.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

89 + = 94