LA UN PAS DE EPIDEMIE DE GRIPĂ

0
230

Autorităţile din România ar putea declara, astazi, epidemie de gripă. Decizia va fi luată în funcţie de ultimele date de la Institutul Naţional de Sănătate Publică în privinţa îmbolnăvirilor.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, explica că epidemia este declarată doar în cazul în care există o creștere de cel puțin 20% a numărului de îmbolnăviri în trei săptămâni consecutive, iar în 10% din probele prelevate este confirmată gripa. În perioada 15-21 ianuarie au fost raportate peste 123.000 de cazuri de gripă, în România. Dacă va fi declarată epidemie de gripă sau situaţie epidemică, personalul medical trebuie să poarte cu stricteţe echipamentul de protecţie, astfel încât să nu ducă boala şi altor pacienţi.

Totodată, masca de protecţie va fi recomandată atât pacienților, cât şi aparţinătorilor. Iar unităţile medicale ar trebui să găsească saloane separate pentru cei cu gripă sau viroze, dacă infrastructura medicală permite acest lucru. Pentru noi toţi este însă bine să evităm spațiile aglomerate, iar dacă ne aflăm într-un mijloc de transport public în comun foarte aglomerat este indicat să avem o mască de protecție la îndemână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + = 7