LEGEA PĂCĂNELELOR A INTRAT ÎN VIGOARE

0
177

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare de ieri, 28 aprilie.

Legea urmăreşte să limiteze dependenţa de jocurile de noroc şi prevede amenzi de până la 200 de mii de lei.

Însă criticii actului normativ spun că este insuficient în condiţiile în care marea majoritate a dependenţilor ar fi în oraşele mari.

Pentru a-și putea desfășura activitatea, operatorii de jocuri de noroc care pun la dispoziția clienților păcănele au obligația, potrivit noilor reglementări, să prezinte o adeverință eliberată de primăria de pe raza teritorială a spațiului propus pentru aceste activități.

Documentul trebuie să ateste că sala de jocuri este amplasată într-o unitate administrativ-teritorială cu o populație mai mare de 15.000 de locuitori.

De asemenea, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc este obligat să înființeze și să actualizeze zilnic un registru public, accesibil online, care să includă toți operatorii autorizați pentru desfășurarea activităților în domeniul jocurilor de noroc.

Nerespectarea legii se pedepsește cu amenzi de la 100 la 200.000 lei, confiscarea sumelor provenite din activitatea contravențională și chiar anularea licenței de activitate.

Noile măsuri completează ordonanța de urgență care prevede, între altele, că firmele din industria jocurilor de noroc trebuie să aibă sediul în România.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 83 = 89