SONDAJ INSCOP: PREFERINȚELE ROMÂNILOR PENTRU CANDIDAȚII LA PREZIDENȚIALE. MIRCEA GEOANĂ, PE PRIMUL LOC ÎN OPȚIUNILE DE VOT

0
238

Datele unui sondaj realizat de INSCOP arată că dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri prezidenţiale, din cei 80,2% dintre români,  care au o opţiune de vot clară, 24,6% l-ar alege pe Mircea Geoană, adjunctul secretarului general al NATO, candidat independent,  15,1% i-ar da votul lui Marcel Ciolacu şi 14,8% ar pune ştampila de vot pe Diana Şoşoacă. În clasament urmează Nicolae Ciucă , Victor Ponta  şi George Simion, fiecare cu putin peste 10 procente.  Pe ultimele locuri se află Cătălin Drulă, Dacian Cioloş şi Kelemen Hunor , care nu ar reuși să treacă de pragul de 5 la sută. 1,7% dintre români ar alege un alt candidat.

Alegerile prezidenţiale vor fi principala competiţie care va influenţa anul electoral 2024, motiv pentru care desemnarea candidaţilor ar putea juca un rol esenţial în calibrarea performanţei partidelor la alegerile europarlamentare, locale şi parlamentare.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research, iar datele au fost culese în perioada 16 – 24 ianuarie, prin metoda interviurilor telefonice, prin intermediul chestionarului. Volumul eşantionului  este de 1.100 de persoane, cu vârsta de 18 ani şi peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 + = 16