AU PIERDUT BANII DE LA STAT

0
317

Aproape 1.500 de buzoieni, care au refuzat anul trecut un loc de muncă sau participarea la cursuri de formare profesională, au rămas fără ajutorul social sau indemnizaţia de şomaj. Potrivit reprezentanților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău, în medie, în fiecare lună au pierdut sprijinul oferit de stat în jur de 120 de persoane. Cele mai multe dintre acestea provin din rândul beneficiarilor fostului venit minim garantat.

Potrivit legii, șomerii indemnizaţi, neindemnizaţi, inclusiv beneficiarii noului venit minim de incluziune, pierd ajutoarele oferite de stat dacă refuză locurile de muncă sau cursurile de calificare, puse la dispoziție de către AJOFM. La sfârşitul lunii decembrie 2023, numărul total de şomeri înregistraţi, în județul Buzău, a fost de 7.960 de persoane.

Rata şomajului la sfârşitul lunii decembrie, calculată la o populaţie activă de 145.400 de persoane, a fost de 5,47 la sută, în creştere faţă de luna noiembrie, când s-a înregistrat o rată de 5,32 la sută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 2 =