CEL MAI MARE DEPOZIT DE MUNIȚIE DESCOPERIT ÎN JUDEȚUL BUZĂU

0
312

Aproape 3.500 de proiectile provenite din cel de-al Doilea Război Mondial au fost ridicate de echipajul pirotehnic de la ISU Buzău după ce angajaţii unei societăţi le-au găsit, în timpul unei lucrări de excavare, în municipiul Râmnicu Sărat. Muncitorii au apelat serviciul unic de urgenţă 112, iar pirotehnicienii de la ISU Buzău ajunşi acolo au început procedurile de asanare a terenului.

Întreaga operațiune a durat aproape 4 ore. Specialiştii au identificat peste 3.400 de obiecte de muniţie, fiind vorba de cel mai mare depozit de muniţie subteran identificat în ultimii ani în judeţul Buzău. Echipajul pirotehnic a transportat muniţia în condiţii de siguranţă la depozitul special destinat, unde va rămâne până la distrugere.

Pompierii atenţionează populaţia că, în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. Persoanele care găsesc elemente de muniţie neexplodate au obligaţia de a apela numărul unic 112, pentru a anunţa evenimentul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 38 = 44