PROTESTUL FERMIERILOR ȘI AL TRANSPORTATORILOR CONTINUĂ. CE AU PRIMIT PÂNĂ ACUM DE LA AUTORITĂȚI

0
275

Protestul transportatorilor şi al fermierilor a ajuns în cea de-a 8-a zi, chiar dacă unii lideri ai protestatarilor s-au întâlnit din nou cu autorităţile, care promit să le rezolve mare parte din revendicări. Numai că, lista de cerinţe este tot mai lungă de la zi la zi. S-a ajuns la 76 de puncte. Se cere inclusiv micşorarea numărului de parlamentari şi ca partidele să nu mai primească finanţare de la stat.

Protestatarii au obţinut până acum benzi separate în vămi pentru camioanele UE şi cele non UE şi prioritate pentru TIR-urile goale faţă de cele încărcate. Ministerul Transporturilor a promis şi că îi va sprijini în negocierile la ASF pentru un tarif RCA mai mic. Transportatorii vor un plafon de 5.000 de lei. În prezent, chiar şi respectând tariful de referinţă impus de Guvern, asigurătorii cer în medie 12.000 de lei pe an pentru un TIR. În cazul unui istoric de accidente, preţul e şi cu 80% mai mare.

Centrul Infotrafic anunţă că, în această dimineață traficul este restricţionat în două judeţe, urmare a protestului transportatorilor şi fermierilor. În continuare sunt maşini şi utilaje parcate pe DN 2, în judeţul Ilfov, la Afumaţi, dar şi la Vama Siret, unde sensul de ieşire din ţară este ocupat de autovehiculele protestatarilor, circulaţia desfăşurându-se pe un singur fir, alternativ pentru ambele direcţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 41 = 42