DOAR 15 LEI PE ZI, PENTRU UN ELEV, ALOCAȚI PRIN PROGRAMUL „MASĂ SĂNĂTOASĂ”

0
240

Programul „Masă Sănătoasă” în școli a fost adoptat prin Hotărâre de Guvern și este o continuare a meselor calde de care s-au bucurat aproape  180.000 de copii.

Anul acesta, numărul școlilor beneficiare a crescut la 1.000, ceea ce înseamnă dublu față de 2023. Suma a rămas însă aceeași, 15 lei pe zi,  prea puțin pentru a asigura  masa unui copil.

Anul acesta programul guvernamental „Masă Sănătoasă” are alocat un  buget  de aproape 1,2 miliarde de lei și ajunge pentru cel mult 1.000 de școli și grădinițe, acolo unde sunt școlarizați copii ce provin din familii defavorizate. Selecția școlilor și grădinițelor pentru anul acesta va fi făcută de inspectoratele școlare, iar unitățile de învățământ deja incluse în programul „Masa Caldă” de anul trecut, rămân în program. Însă școlile și grădinițele pot să primească bani și de la autoritățile locale care ar trebui să se gospodărească și să facă rost de fonduri. Prin acest program inițiatorii își propun să prevină abandonul școlar timpuriu, care la noi a atins cote alarmante. Un elev din 6 iese din evidențele școlii înainte de clasa a VIII-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =