APROAPE 8 000 DE POSTURI DIN SĂNĂTATE AU FOST DEBLOCATE

0
308

Sistemul sanitar a primit ieri o gură de oxigen. Guvernul a deblocat  aproape 8.000 de posturi în Sănătate. Ceea ce reprezintă doar jumătate din cât ar fi necesar. Concret, au fost deblocate 2.565 de posturi pentru medici, atât pentru Ministerul Sănătății, cât și pentru spitalele din subordinea autorităților locale. În București, Constanța, Prahova, Dâmbovița și Vaslui au fost aprobate cele mai multe posturi, iar cele mai puține în Dolj, Ilfov și  Giurgiu. Județele Bacău și Vâlcea apar cu 0 posturi.  Si la capitolul asistenți medicali și personal auxiliar s-au deblocat doar jumătate din posturile necesare, putin peste 2000.

Lipsa de personal rămâne acută mai ales în spitalele din provincie, unde indiferent că vorbim de medici sau de asistente, este greu de crezut că locurile se vor ocupa. Ministrul Sănătății a cerut ca procedurile pentru desfășurarea concursurilor să fie demarate cât mai rapid. Reprezentanții spitalelor spun însă că în cel mai bun scenariu vor avea oameni noi pe statele de plată în 2 luni de zile.

Lipsa de personal din spitale este o problemă care se accentuează și în străînătate, după cum a atras atenția chiar Organizația Mondială a Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 85 = 93