DEPARTAMENT PENTRU ORGANIZAREA FUNERALIILOR DE STAT

0
222

Guvernul a înfiinţat un departament special care să se ocupe de funeraliile de stat ale foştilor preşedinţi ai României

Noul comitet va pregati un protocol pentru înmormântarea şefilor de stat ai României, foști sau actuali. Până acum, în ţara noastră a avut loc un singur eveniment funerar special dedicat Regelui Mihai, in decembrie 2017.

Funeraliile Regelui  s-au realizat după un protocol apropiat Casei Regale. Inspirat din cele pregătite de marile familii regale europene, unde suveranii stabilesc detaliile încă din timpul vieții.

Guvernul a decis ca, pe viitor, pentru funeraliile de stat să înființeze un Comitet de Organizare, ce va fi coordonat de Șeful Cancelariei Prim-Ministrului. Și va gestiona evenimentele care au loc după deces, în zilele de priveghi, dar și ceremonialul în sine și traseul pe care cortegiul funerar îl va parcurge de la locul depunerii trupului neînsuflețit până la locul înmormântării.

Ceremoniile oficiale se desfășoară după reguli stricte. Acestea prevăd arborarea drapelului, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României.

Guvernul precizează că nu poate estima costurile unui astfel de ceremonial, deoarece momentul evenimentului nu poate fi preconizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 2 =