MAI PUȚINE CAZURI DE GRIPĂ, DAR CU SIMPTOME MAI GRAVE

0
285

Gripa face mai puține victime, în acest sezon, la Buzău, față de iarna trecută, însă cazurile par mai grave. Cel puțin asta indică datele Direcției de Sănătate Publică, potrivit cărora, din octombrie și până acum, în județ, au fost diagnosticați cu gripă 69 de buzoieni, atât adulți, cât și copii. Anul trecut, în trei luni au fost confirmate 133 de cazuri de gripă. Totuși, anul acesta, mai mulți pacienți au acuzat simptome mai grave și au avut nevoie de internare, respectiv 14, față de 9 persoane, anul trecut.

În ceea ce privește vaccinarea antigripală, numărul persoanelor imunizate este mai mic decât anul trecut. Dacă în 2022, din septembrie până la finalul lunii decembrie, se vaccinaseră aproape 30 000 de persoane din județ, acum, în aceeași perioadă, s-au imunizat cu aproape 3.500 mai puțin. Anul acesta, vaccinarea nu se mai face prin intermediul Direcției de Sănătate Publică. Serul este distribuit prin medicii de familie, iar vaccinul poate fi administrat, atât în farmacii, cât și la medicul de familie.

În județul  Buzău, administrarea serului antigripal este posibilă în doar două farmacii, una din Rm Sărat si alta din municipiul Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

22 + = 29