CUMPĂRĂTURILE DE CRĂCIUN, PE ULTIMA SUTĂ DE METRI

0
273

Aglomerație, cozi și minute în șir de așteptare. Este tabloul general din aceste zile  în piețe și în magazine. Toată lumea vrea să aibă masa plină de sărbători, chiar dacă prețurile sunt mai  mari decât anul trecut. Ca să cumpere carne proaspătă pentru masa de Crăciun, românii aşteaptă minute bune, până să fie serviţi. La măcelării e cea mai mare aglomeraţie.

Cine nu stă la coadă în magazine sau în pieţe, aşteaptă să fie preluată comanda de magazinele online. Care, în această perioadă din an, şi-au suplimentat nu doar stocurile, ci şi numărul de angajaţi.

În depozite se lucrează în 3 schimburi, pentru ca toate comenzile să fie onorate la timp. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, coşul mediu de cumpărături pentru sărbătorile de iarnă este mai scump cu cel puţin 15 de procente. Ca să facă faţă cheltuielilor din această perioadă, cei mai mulţi români au strâns bani din timp. 7% dintre aceştia apelează la cardul de credit pentru cumpărături, iar 5% se împrumută la rude sau prieteni pentru a avea masa îmbelşugată de Crăciun.

Cine nu şi-a făcut cumpărături, mai are timp, pentru că magazinele sunt deschise şi în Ajun de Crăciun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 36 = 37