ÎNCEP DISCUȚIILE PE LEGEA BUGETULUI. MIERCURI ARE LOC VOTUL FINAL, ÎN PARLAMENT

0
285

Parlamentarii încep de astăzi, în comisii, discuțiile pe legea bugetului, urmând  ca miercuri să o aprobe în plenul reunit al celor două Camere.  Coaliția mizează pe venituri cu 13 la suta mai mari decât anul acesta și speră să le obțină prin digitalizare și combaterea evaziunii fiscale. Venituri suplimentare ar urma să se adune și din concediile medicale, care vor fi impozitate. Fac excepție cele pentru boli cronice, profesionale și concediul de maternitate.  Bugetul pe 2024 este construit pe o creștere economică de 3.4%, o inflație anuală medie de 6% și un deficit de 5% din produsul intern brut .

Opoziția este de părere că socotelile bugetare ale coaliției nu se vor potrivi cu realitatea. Parlamentarii USR spun că cifrele au fost aruncate la întâmplare și cer schimbări masive. În același timp, mediul de afaceri susține că veniturile pe 2024 au fost supra-estimate de PSD și PNL și că povara acoperirii deficitelor va cădea din nou pe umerii celor din domeniul privat.

Cei de la USR avertizează că, dacă bugetul va rămâne în forma adoptată de Guvern, deficitul din vistieria statului va fi uriaș.

Și AUR a anunțat că are 4.500 de modificări pe care le cere la buget. Liderii formațiunii consideră că varianta prezentată de guvern este nerealistă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

82 + = 83