AUSTERITATE … ȘI NU PREA, LA CONSILIUL JUDEȚEAN BUZĂU

0
285

,,Ordonanța trenuleț”, impusă de Guvern, nu prea a adus modificări la Consiliul Județean Buzău. O arată și noua organigramă a instituției, potrivit căreia numărul de posturi a rămas aproape neschimbat. Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, afirmă că nu a fost nevoie de concedieri, deoarece organigrama era în oglindă cu ceea ce se cerea prin Ordonanța dată de Guvern.

Mai mult, conform noii organigrame, Consiliul Județean Buzău va putea face și angajări. Desființate au fost doar două posturi de consilieri din aparatul de specialitate al președintelui Consiliului Județean. Cele două persoane nu au fost, însă, concediate, ci redirecționate către alte departamente din cadrul instituției.

Conform noii organigrame, Consiliul Județean va avea  253 de posturi. În prezent sunt ocupate 203 posturi, iar restul de 50 sunt vacante. De asemenea, în cadrul instituției sunt 41 de funcții contractuale de execuție, dintre care doar 31 sunt ocupate. Cele mai multe dintre locurile libere, 40 la număr, sunt funcții publice. Un departament duce lipsă de 7 inspectori de specialitate, iar Serviciul Urbanism, Autorizări și Planificare Teritorială are de asemenea nevoie de personal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 80 = 86