O DRONĂ RUSEASCĂ A CĂZUT PE TERITORIUL ROMÂNIEI

0
162
Foto cu caracter ilustrativ

O dronă rusească a căzut în România după atacurile rusești de azi-noapte, in regiunea Odessa. Au fost vizate inclusiv porturile Reni și Ismail, aflate la câțiva kilometri de granița cu România.

Ministerul Apărării anunță că a fost identificat un crater de un metru și jumătate adâncime rezultat ca urmare a prăbușirii unei drone utilizate în atacul asupra infrastructurii portuare ucrainene. Dispozitivul a căzut într-un perimetru nelocuit aflat la circa 4 km amonte de localitatea Grindu, județul Tulcea.

Noaptea trecută au fost ridicate și mai multe avioane F16 românești, dar și aeronave Eurofighter germane pentru misiuni de supraveghere.

Rusia a lansat 42 de drone explozive şi 6 rachete în sudul Ucrainei în cursul nopţii de miercuri spre joi, iar sistemele de apărare antiaeriană ale Ucrainei au distrus 41 dintre acestea.

Populația a fost informată de atacurile Rusiei prin mesaj RO-ALERT, emis puțin după ora 23:00, în zona de nord a județului Tulcea, dar și în județul Galați în partea de graniță cu Ucraina. Oamenii au fost avertizati ca există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =