MOMENTE INEDITE LA FINAL DE AN, LA CONSILIUL JUDEȚEAN BUZĂU

0
223

Surpriză plăcută, astăzi, pentru consilierii județeni din Buzău, dar și pentru conducerea instituției. Înainte de debutul ultimei ședințe din acest an, Corul Copiilor Magnifici din Buzău, coordonați de Lucia Dumitrescu, i-au încântat pe toți cu numeroase  colinde. Copiii n-au plecat cu mâna goală: conducerea Consiliului Judeţean le-a oferit tuturor pachete cu dulciuri.

În ședința finalului de an, Consiliul Județean a adoptat și noul imn al județului Buzău, scris și compus de către primarul comunei Boldu, Marian Mărgărit, împreună cu unul dintre fii săi.

Imnul, cu puternice influențe din fenomenul cultural care a marcat România de dinainte de 1989, ,,Cenaclul Flacăra”, a fost ascultat în premieră.

Șirul de evenimente inedite dedicate sărbătorilor nu s-a oprit aici. Consiliul Județean a decernat premii de excelență buzoienilor care au făcut parte din staff-ul echipei naţionale a României, campioană mondială la minifotbal. Este vorba despre Cristian Lupu (director tehnic), Emil Cotenescu (medic) și Saron Ionuţ Chirică (jucător).

După încheierea ședinței, consilierii județeni au primit în fața instituției zeci de colindători de toate vârstele, îmbrăcaţi în costume populare. Grupurile de colindători din Berca, Smeeni, Padina, Lopătari sau  Mânzăleşti au interpretat colinde şi obiceiuri specifice zonei din care provin.

În ultima ședință ordinară a Consiliului Județean Buzău a anului 2023, aleșii au aprobat 16 proiecte de hotărâre. Printre acestea s-au numărat și cele privind aprobarea unor noi organigrame la instituțiile subordonate Consiliului Județean.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + = 5