CONVOCATE PENTRU MONDIAL

0
237

România ar putea merge la Campionatul Mondial, organizat în premieră în 3 țări nordice – Danemarca, Norvegia și Suedia -, cu două dintre handbalistele echipei SCM Gloria Buzău. Este vorba despre interul Daria Bucur și extrema Andra Moroianu. Ele au fost trecute de selecționerul Florentin Pera pe lista  preliminară a celor 35 de jucătoare care fac parte din lotul lărgit al României pentru mondialele din cele trei țări nordice.

Din acest lot, Pera va selecta doar 18 handbaliste. Interul Gloriei Buzău a mai fost convocat anul acesta pentru meciurile din preliminariile EURO 2024. Pentru Andra Moroianu este însă o premieră, ea având totuși câteva prezențe la naționala de juniori, cu care a reușit locul cinci la Europenele din 2019.

Campionatul Mondial 2024 se va desfășura în perioada 29 noiembrie – 17 decembrie, gazde fiind, pentru prima dată, trei țări. Danemarca, Norvegia și Suedia au primit organizarea Campionatului Mondial 2024, iar România va juca în Grupa E, care se va disputa în Danemarca, cu țara gazdă, Serbia și Chile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 50 = 53