PLAFONAREA ADAOSULUI COMERCIAL, PRELUNGITĂ PÂNĂ LA 31 IANUARIE 2024

0
252

Românii vor putea cumpăra alimentele de bază mai ieftine până la sfarsitul lunii  ianuarie 2024. Plafonarea adaosului comercial în cazul lor a fost prelungită, iar pe listă au fost adăugate opt produse specifice Crăciunului. Până acum, reducerile au fost semnificative doar la fructe și legume.

Pe lângă cele 14 produse de bază care se aflau pe listă, autorităţile au mai adăugat opt alimente care sunt folosite de români de sărbători. Aceste produse sunt orezul, bulionul, margarina, smântâna, drojdia, cozonacul, varza murată și usturoiul. Guvernanţii n-au menționat încă specificaţiile produselor care vor beneficia de adaos comercial redus, dar au precizat că este vorba de alimentele cele mai consumate din categoria lor. Din lista veche va fi scos pepenele verde și înlocuit cu perele. Cei din industrie spun însă că aceste ieftiniri au dus la scumpirea altor produse. Şi clienții spun că nu simt reducerile la raft.

Deşi guvernanții spun că a fost un dialog deschis, producătorii și procesatorii au unele nemulțumiri, iar unii au încercat să fenteze legea şi să scoată de pe piață produsele care ar trebui să fie ieftinite

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 + = 19