O NOUĂ TRANȘĂ, DE 250 DE LEI, PE CARDURILE SOCIALE

0
263

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a început, plata unei noi tranşe pentru alimentarea cardurilor sociale destinate persoanelor vulnerabile, în valoare de aproximativ 625 milioane lei, urmând a asigura, în zilele următoare, încărcarea cardurilor deţinute de 2,5 milioane persoane vulnerabile cu încă 250 lei. A

ceste ajutoare sunt acordate o dată la 2 luni persoanelor cu venituri mici, conform listelor de beneficiari eligibili centralizate de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Beneficiază de aceste ajutoare sociale pentru alimente şi mese calde în valoare de 250 lei,  pensionarii sistemului public de pensii,  pensionarii ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.700 lei, persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri mai mici sau egale cu 1700 de lei, familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, dar si cele monoparentale, ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei.

De cardurile sociale beneficiaza si  persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social si  persoanele fără adăpost.

De la începutul programului şi până în prezent, au fost plătite beneficiarilor alte 8 tranşe aferente ajutoarelor de 250 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 86 = 90