COLECTAREA DEȘEURILOR, O PROVOCARE PENTRU AUTORITĂȚI

0
235

Colectarea deșeurilor din fiecare gospodărie nu ar trebui să mai reprezinte o provocare pentru autoritățile buzoiene, indiferent că vorbim despre mediul rural sau urban. Anul acesta, la nivelul județului, gradul de acoperire cu servicii de salubrizare prestate de operatori licențiați  ar fi trebuit să fie de 100%. Planul autorităților de mediu nu corespunde și  realității. În prezent, mai sunt comune care nu au un serviciu de salubrizare.

Consiliul Judeţean Buzău a elaborat un Master Plan pentru gestionarea integrată a deșeurilor, prin care s-a stabilit strategia de dezvoltare a judeţului şi programul de investiţii pe termen lung.

Potrivit unui raport al Agenției pentru Protecția Mediului Buzău, gradul de acoperire cu servicii de salubrizare în județ depășește cu puțin 90 de procente. Din cele 87 de primării din județ, 72 au implementat și sistemul de colectare separată. Pe de altă parte, în judeţ, până la acest moment, nu există încă o staţie de compostare a biodeşeurilor. Potrivit autorităților de mediu, lipsa unui sistem de management integrat al deşeurilor municipale la nivelul întregului judeţ face ca desfăşurarea activităţilor de salubrizare să se realizeze în mod neunitar.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 + = 22